Политика

Борисов и Гешев се обвиняват кой как е влязъл в политиката (Обновена)

От Euronews България Euronews България
Boyko Borisov BGNES

"Той не закачи нито веднъж ДПС. Само каза, че леко се е разочаровал. Нито БСП, нито "Има такъв народ", нито Корнелия Нинова, нито никой, за да покаже на коя част на политическата сцена ще застане". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред репортери в НС анонсираното от бившия главен прокурор Иван Гешев да прави свой политически проект.

"За последните 2-3 седмици за пореден път някой, който иска да прави партия се занимава с Бойко Борисов, дори нарушавайки служебните си ангажименти. Всичко това бе, за да се направят основите за политическа партия", каза Борисов.

„Години наред не съм имал имунитет, а когато някой реши да си прави партия... Няма да си харча енергията да се обяснявам всеки ден. Гешев тръгна да си прави партия и реши да дискредитира мен и Кирил Петков, защото му пречим да си прави проект", допълни Борисов.

Запитан относно разследването за имота в испанския град - „Барселонагейт“ и дали е отказал да даде ДНК проба по него, Борисов ядосано попита репортерите: „Вие дадохте ли проби за вашите деца?“ После ги посъветва: "Я престанете, писна ми да се занимавам с такива неща".

Той посочи, че няма общо с избора на и. д. главния прокурор Борислав Сарафов. Последно го бил чувал по разследването "Костинброд" като го разпитвали.

"Не съм свалял Гешев, не познавам никой в прокурорската квота, нито в избора на Сарафов. Нито на неговата заместничка, която до вчера бе зам.-министър на правосъдието - зам. главен прокурор. И нея не я познавам", каза Борисов.

Отговорът на Гешев

"Днес Борисов казал, че съм искал да вляза в политиката на негов гръб. Борисов обича да обвинява другите в нещата, които прави - говори за ДПС, а неговото сегашно правителство е с подкрепата на ДПС", написа по-късно бившият главен прокурор Иван Гешев в профила си във Фейсбук. И допълни:  "Борисов влезе в политиката на гърба на Живков и на царя, затова си мисли, че всички други са като него. Аз съм тръгнал от най-ниското стъпало и съм вървял нагоре с труд и почтеност. В България има огромен брой честни и почтени хора, излъгани от политически измамници", коментира още Гешев.