Политика

Борисов: Няма да си дам имунитета. Искат го, за да няма правителство (Обновена)

От Софи Цветкова Софи Цветкова Репортер

„Не, категорично няма да си дам имунитета, защото трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в НС анонсираното от прокуратурата, че ще поиска депутатския му имунитет по разследването „Барселонагейт“.

„Дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души и изтичането на информация? Защо вчера, а не преди месец? Аз две години бях без имунитет. Поискаха ми го вчера, за да няма правителство. Ясно и точно“, допълни бившият премиер.

Борисов отново изтъкна, че трябва да има редовен кабинет и съобщи, че днес ще се проведе среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 

"Ще се видим, защото хаосът в държавата вече е тотален, особено при липсата на бюджет. И тук не става въпрос за личности дори. Съдебната реформа си има цена. От 2009 г. съдебна реформа нямаше. В момента, в който приехме закона за контрол на главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Започнаха атаката веднага по "Продължаваме промяната", за да блокират всякакви разговори. Записът също изтече неслучайно", допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново отрече да е собственик на имот в Испания.

"Нямам никакви притеснения по този казус. Не знам за кой път ще кажа - не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания. Какво повече да отговоря? Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетие", каза още той. 

 

Обобщение на Софи Цветкова вижте във видеото: