Политика

Борисов и Денков: Виждаме опити от всички страни да няма правителство

От Euronews България Euronews България

Превърнахме се в държава на записите. Във всяка правова държава не регламентиран запис не се коментира. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Нямам никаква информация по темата, освен че бих го нарекъл нечистоплътност.

Целта на всичко това е да не се направи правителство. Всичко е много близо до съставяне на правителство и целта е тази, заяви Борисов. 

Вместо да се говори за това какво ще се случи с бюджета, ние се занимаваме с това как някой е бил записан. Службите са много общо понятие и не бива да се слагат под общ знаменател, г-н Петков би трябвало да знае това. На мен лично няма да ми повлияе това, категоричен бе Борисов.

Виждаме опити от всички страни да не се направи правителство. В тази теза беше категоричен и Николай Денков от „Продължаваме промяната“. Разделението е голямо – накъде ще тръгне България през следващите години и залогът е голям.

Нека да чуем какво има да ни каже днес г-н Радостин Василев, но по това, което разбрахме той лично се е похвалил, че с него има институции и хора от криминалния контингент, които ги интересува точно това, заяви Николай Денков. 

Аз ще се опитам да минем доколкото в възможно спокойно през тези препятствия, мисля, че и г-жа Габриел има желание да се постигне краен резултат, но няма да бъде лесно, каза още той.