България

Силвия Великова: Да не се окаже, че последната поправка в Конституцията ще носи името "Пеевски"

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Сега, когато виждам как г-н Пеевски озвучава конституционната реформа, съобщава неща, раздава оценки, наистина не мога да си представя, че е възможно 10 години след протестите #ДАНС WITHME да загубим толкова много сетивността си към неща, които изглеждат видимо несправедливи. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria журналистът Силвия Великова.

 

За Демократична България Пеевски беше анти. Обаче и Борисов също беше. И в този смисъл защо Пеевски да не се възползва, след като Борисов беше изпран под някаква форма. Сега виждаме в поведението на Пеевски същата арогантност от екрана, както тогава, преди десет години, когато се заканваше на Цветанов, че ще се видят в съда.

Сега обаче никой не отреагира срещу това, както се случи тогава, коментира Великова.

Обясняват ни, че трябва да приемем Пеевски, защото са нужни гласове за конституционна реформа. Да не се окаже обаче в последствие, че последната поправка в Конституцията ще носи името Пеевски.

Има един много ключов период, който трябва да следим сега – между отстраняването на Иван Гешев и указа на президента Румен Радев, в който могат да бъдат извадени много папки със знакови дела, държани през годините съзнателно, защото така е трябвало, каза още журналистът.

Цялото интервю вижте във видеото.