Свят

Тръмп: Обвиненията срещу мен са от министерството на несправедливостта на Байдън

От Ирина Иванова Ирина Иванова Продуцент

Ден след бяха повдигнаха 37 обвинения срещу Доналд Тръмп за незаконно съхраняване на класифицирани документи, бившият американски президент засили атаките си срещу Министерството на правосъдието. 

На среща на Републиканската партия в щата Джорджия, без да представи доказателства, той обвини прокурорите в политически политически мотивирана кампания, която по думите му цели да му попречи да влезе отново в Белия дом.

 

Организират един след друг лов на вещици, за да се опитат да спрат нашето движение и да осуетят волята на американския народ. Всеки път... дори не е за вярване... лов на вещици, лов на вещици, измама. Нарича се намеса в изборите. Нелепото и необосновано обвинение срещу мен от страна на превърнатото в оръжие министерство на несправедливостта в администрацията на Байдън е една най-ужасяващите злоупотреби с власт в историята на нашата страна. 

Доналд Тръмп, 45-и президент на САЩ

Анализатори отбелязаха, че няма доказателства в подкрепа на твърденията на Тръмп, който продължи с атаките си и на среща на републиканците в Северна Каролина.

От американското министерство на правосъдието заявиха, че всички решения, свързани с разследвания, се вземат без оглед на партийната политика.

Прокурорите твърдят, че Тръмп е съхранявал класифицирани документи, включително за ядрената програма на САЩ в различни помещения в имението си във Флорида, сред които баня, в спалнята си, и в килер.