В темпото на Кари

Евгени Николов и Делян Кючуков “В темпото на Кари“: Алкарас срещу Джокович беше най-добрият тенис за годината

От Карин Околие Карин Околие Журналист

 

Започваме с тенис турнира „Ролан Гарос“ и вчерашния зрелищен мач между Алкарас и Джокович, който бе определен от мнозина като малък финал. Победителят в него Новак Джокович се превърна в огромния фаворит за спечелването на турнира. Видяхме невероятен тенис, с толкова много удари - шедьовър, който беше прекъснат от крамп на Алкарас, който в крайна сметка резултира в това Джоко да отида на 7-мия си финал на Ролан Гарос.

„Алкарас се натъкна на нещо, което не му се беше случвало през живота - най-големият тактик в тениса, който някога се е раждал“, каза Делян Кючуков. Според него това е бил най-добрият тенис през тази година.

„Алкарас изпусна няколко психологически моменти във втория сет“, смята Евгени Николов.

Продължаваме със сезона в леката атлетика, който вече в разгара си и ни сервира няколко световни рекорда - в тласкането на гюле при мъжете Райън Краузер, в бягането на 1500 м при жените, а от вчера на диамантената лига в Париж на 5000 м Фейт Кипйего изглежда абсолютния хегемон! Както и на 3000 м стипълчейз при мъжете Ламеча Гирма, след върховото постижение на 3000 м в зала през тази зима.

Вижте цялото интервю във видеото.