В темпото на Кари

Ники Илиев с филм за параолимпиеца Михаил Христов „В темпото на Кари“, 03.06.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

За мен спортът е почти толкова важен, колкото и професията ми. Това каза „В темпото на Кари“ режисьора Ники Илиев, който снима филм за параолимпиеца Михаил Христов.

Илиев разказа пред Кари, че спортът е нещото, което му помага да работи по-добре, защото изгражда в него дисциплина и воля. Спортът изгражда не само нашата физическа нагласа, но и умствената и умението ни да преодоляваме различните трудности, с които се сблъскваме. Голяма част от сценариите за филмите, които съм написал, са ми дошли точно докато тренирам, призна режисьора.

Основно тренирам кикбокс от вече 17 години, паралелно с това тичам сутрин, правя упражнения на лостове, но ходя и на фитнес, каза още Ники Илиев.

Идеята да направят филм за един от най-добрите ни параолимпийски състезатели Михаил Христов е била на Ники Илиев и Башар Рахал, с който са копродуценти на лентата. Всичко се случва по време на лекция, в която Христов е разказал своята история за това как е изгубил ръцете си, но след това е станал успешен състезател. Една част от филма вече е заснет в Дубай, кудето Михаил Христов печели бронзов медал в параолимпейско състезание и подобрява европейски рекорд.

В ролята на Михаил Христов във филма ще влезе актьора Наум Шопов, разкри още Ники Илиев.

Целия разговор вижте във видеото.