В темпото на Кари

"Достойна за олимпийски медал": Йоана Илиева в „Темпото на Кари“, 03.06.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Успях да докажа, че заслужено съм спечелила медалите си и победих конкурентките си с опит. Това каза „В темпото на Кари“ Европейска шампионка на сабя до 23-години Йоана Илиева. Тя спечели своята титла в Будапеща преди точно 9 дни с шест победи от шест срещи като показа прецизна и бърза игра.

Тя разказа, че на състезанието се е срещнала с някои от големите си конкурентки. Запознала се е обаче и с други състезателки, като всички са били много амбицирани и с голямо желание за победи.

Голямата цел на Йоана Илиева е представяне в олимпиадата, а в момента тя се намира на 26-то място в ранглиста. Тя признава, че европейската титла няма значение и не се отразява в борбата за място на олимпийските игри. Място там може да получим, като влезем в Топ 2 в Европа зо отбори по фехтовка при жените. Ако не успее с отборните състезания, тя трябва да завоюва Топ 2 за индивидуални състезателки.

Не бях концентрирала всичките си усилия в това състезание, за мен то беше нещо допълнително, призна Илиева. Надявам се обаче тази прекрасна емоция и спокойствие да успея да постигна и на Европейското за жени и на световното първенство, каза още Йоана Илиева.

Целия разговор вижте във видеото.