В темпото на Кари

Веселин Вълчев: Тази година българското футболно първенство буди интерес до край си | „В темпото на Кари“, 03.06.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Със спортния журналист и коментатор Веселин Вълчев започваме тазседмичния обзор на спортните събития с българското футболно първенство, което наближава своята развръзка. Той посочи, че Левски вече е в ролята на арбитър, защото днес играя срещу Лудогорец, а в сряда на Сините им предстои мач срещу ЦСКА. Ако днес Левски победи в Разград, а ЦСКА бие срещу ЦСКА 1948 първенството може да приключи още днес. Коментираме още мачовете от Лигата на нациите и представянето на женския ни национален отбор по волейбол.

Според Вълчев през тази година българското първенство буди интерес до край си. Със сигурност за феновете на Левски няма да бъде много приятно ЦСКА да стане шампион в дербито, защото това е сценария, по който ЦСКА може да стане шампион -да си вземе двата мача, днес и в сряда. От друга страна интерес буди и борбата за последното място, което дава право за бараж за излизане в Европа между Славия и Арда. Това беше драматичен мач, в който Арда в последните минути успя да обърне мача в последните минути и сега двата отбора имат равен брой точки и последен кръг, в който ако някой загуби, ще загуби и седмото място. Имаме и борба за оцеляване в Първа лига, каза още Веселин Вълчев.

Според спортния журналист ще е много трудно на женските ни национали по волейбол да победят в мача над Япония днес, особено заради контузията на капитана Мирослава Паскова.

Отборът на националния селекционер е изключително млад и ми се струва, че в мач срещу Япония ще бъде истинско чудо, ако успеем да победим. Виждам обаче голямо бъдеще пред този отбор и вярвам, че наистина ще ни радват, каза още Веселин Вълчев.

Целия разговор вижте във видеото.