В темпото на Кари

Биляна Савова за нуждата и придобивките от трениране на ума | „В темпото на Кари“, 27.05.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

„Независимо дали медитираш, правиш ментални тренировки – ти просто се опитваш да приучиш мозъка си да присъства, колкото се може по-често в различни моменти в ежедневието си, без да се разконцентрираш и да го свързваш с тялото си. Тялото и ума трябва да са заедно.“

Това каза „В темпото на Кари“ Биляна Савова, която е основател на фондация за множествена склероза „Мога Сам“, бивш арт директор на списание EVA и собственик и креативен директор на PLAN2B (Плант Ту Би) Creative Studio. Биляна е лектор и организатор на семинарите I AM ME, чиято цел е изграждане на връзка със себе си и истинската ни същност.

Тренираме тялото си, ума го оставяме някъде, а трябва да се съберат. Това е проблемът. Колкото време е отделя за тренировки на тялото, толкова време да се отделя за тренировка на ума. Тогава според мен постиженията ще бъдат гигантски.

По думите на Биляна не е нужно да си спортист или да имаш желание или мечта да станеш олимпийски шампион, за да мжое да се възползваш от придобивките от тренировката на ума.

Според нея мултитаскингът е класичен пример за липса на връзка между ум и тяло.

Как да забавим темпото и да водим по-съзнателен и съдържателен живот и каква е целта на семинарите I AM ME?

Вижте отговорите във видеото.