В темпото на Кари

„В темпото на Кари“, 27.05.2023: Боби Орлинов, Михаил Иванов, Валери Димитров и Биляна Савова

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Спортен обзор

Със спортния журналист и коментатор Боби Орлинов и Михаил Иванов, който е фен на колоезденето, член на Българската Федерация по Мотоциклетизъм, започваме тазседмичния коментар на спортни събития с европейската титла на Йоана Илиева на сабя на ЕП в Будапеща до 23 години. Коментираме още технологичните новости в колоезденето, сезона на клей в тениса и успеха на Григор Димитров.

„Легендите“

Шихан Валери Димитров е един от най-успешните български каратисти, двадесет и два (22) пъти европейски шампион по карате шинкиокушинкай и трикратен (3) световен шампион. Бранч шеф на Световната Карате Организация за централна България. Занимава се с Карате Киокушин от 1995 г. Възпитаник е на Шихан Георги Попов. От 1997 г. се състезава за АСКК „Тракия“, с който е носител на купа „Верея“ многократен шампион на България.

Валери Димитров участва в пет световни първенства отворена (абсолютна) категория. Освен седемнадесетте европейски титли в шампионата по категории. Той печели и четири (4) пъти европейски шампионат в абсолютна категория

С него разговаряме за каратето като спорт и духовна практика.

„Психиката“

Как да забавим темпото и да водим по-съзнателен и съдържателен живот? Отговора на тези въпроси търсим от Биляна Савова, която е основател на фондация за множествена склероза „ Мога Сам“, бивш арт директор на списание EVA и собственик и креативен директор на PLAN2B (Плант Ту Би) Creative Studio.

Биляна е диагностицирана с множествена склероза през 2008 година, а през 2013 година стартира движението МС – Мога Сам, което функционира като фондация от 2015 година. Биляна е лектор и организатор на семинарите I AM ME, чиято цел е изграждане на връзка със себе си и истинската ни същност.

Вижте целия епизод във видеото.