В темпото на Кари

Боряна Калейн: “Няма твърде висока цена за олимпийско злато!”„В темпото на Кари“, 03.06.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Боряна Калейн е европейска шампионка по художествена гимнастика в първенството в Баку през 2023г. Състезава се предимно индивидуално, но също така има спечелени медали и в ансамбъл. Боряна е сребърна медалистка от световното първенство през 2018 година в отборното класиране заедно с Невяна Владинова и Катрин Тасева.

Процесът на тренировките е изключително важен за влизането във форма на всеки един спортист, това е основата. Това Европейско първенство в Баку обаче ми върна увереността в самата мен след тежкия период, през който преминах заради контузии. Това каза „В темпото на Кари“ европейска шампионка по художествена гимнастика Боряна Калейн.

Благодарна съм на всички хора, които ме подкрепиха, те не бяха малко. Радвам се, че успях да се върна точно по този начин – с титлата от първенството в Баку. Не се радвам чак толкова на този златен медал, колкото на това, че отново успях да докажа, че аз съм достатъчно силна, за да се справя с трудностите, каза още Боряна Калейн.

Тренировките по художествена гимнастика са шест дни в седмицата, почива се само в неделя. Вече се старая да работя по-умно, но обикновено прекарваме целия си ден в залата, призна още състезателката ни. Ако не си професионалист, няма как да успееш, казва още тя.

Няма твърде висока цена за олимпийско злато, категорична беше Боряна Калейн.

Свободното си време извън залата Калейн прекарва с разходки в планината, но обича и да рисува, илюстратор е на стихосбирки.

Целия разговор вижте във видеото.