Общество

Почина Ангел Христов от "братя Галеви"

От Euronews България Euronews България

Ангел Христов - единият от прочутите братя Галеви, е починал. Това научи Euronews Bulgaria от свои източници. 

Издирваният с червена бюлетина от Интерпол се е прибрал в България преди дни. Не е ясно как е преминал границата без да бъде арестуван. Обсъждат се два варианта.  Единият е, че присъдата от пет години, която получи, е с изтекла давност - минали са повече от 10 години и той не е имал законови проблеми да се прибере. Втората е, че влязъл с фалшив паспорт. В момента тече вътрешно разследване по случая.

Погребението беше организирано за днес  в Дупница, но е отложено заради разследване. Тялото е закарано за аутопсия в София , потвърдиха за Euronews Bulgaria от окръжната прокуратура в Кюстендил. Ангел Галев е починал в имението си в село Ресилово.  

Двамата с Пламен Галев изчезнаха преди 11 години, когато бяха осъдени на 5 и 4 г. затвор за рекет и изнудване. Точно преди да чуят присъдата си през 2012-та двамата изчезнаха. От този момент те са обявени за международно издирване. Преди две години съдът в Кюстендил отне имущество в общ размер на близо два милиона и половина от Пламен и Ангел Галеви. За автомобили, имущество, фирмени дялове и други не е имало законен източник на финансиране. Любопитното в случая е, че съдът отне в полза на държавата редица имоти именно в Ресилово, Дупница и Сапарева баня на Ангел Христов и Пламен Галев.