В темпото на Кари

„В темпото на Кари“, 03.06.2023:Веселин Вълчев, Йоана Илиева, Ники Илиев и Боряна Калейн

От Карин Околие Карин Околие Водещ

В предаването:

Спортен обзор

Със спортния журналист и коментатор Веселин Вълчев започваме тазседмичния обзор на спортните събития с българското футболно първенство, което наближава своята развръзка. Той посочи, че Левски вече е в ролята на арбитър, защото днес играя срещу Лудогорец, а в сряда на Сините им предстои мач срещу ЦСКА. Ако днес Левски победи в Разград, а ЦСКА бие срещу ЦСКА 1948 първенството може да приключи още днес. Коментираме още мачовете от Лигата на нациите и представянето на женския ни национален отбор по волейбол.

“Шампионите” - Йоана Илиева

Преди точно 9 дни Йоана Илиева стана Европейска шампионка на сабя до 23-години, в Будапеща, Унгария. Така завоюва втората си европейска титла, след тази през 2020-та в Хърватия. Голямата цел на Йоана Илиева е представяне в олимпиадата, а в момента тя се намира на 26-то място в ранглиста. Тя признава, че европейската титла няма значение и не се отразява в борбата за място на олимпийските игри.

 

“Феновете” - Ники Илиев

Ники Илиев с филм за параолимпиеца Михаил Христов - идеята да направят филм за един от най-добрите ни параолимпийски състезатели Михаил Христов е била на Ники Илиев и Башар Рахал, с който са копродуценти на лентата. Всичко се случва по време на лекция, в която Христов е разказал своята история за това как е изгубил ръцете си, но след това е станал успешен състезател.

 

“Шампионите” - Боряна Калейн

Боряна Калейн е европейска шампионка по художествена гимнастика в първенството в Баку през 2023г. Състезава се предимно индивидуално, но също така има спечелени медали и в ансамбъл. Боряна е сребърна медалистка от световното първенство през 2018 година в отборното класиране заедно с Невяна Владинова и Катрин Тасева.

 

Вижте целия епизод във видеото.