The Cube

The Cube: Kак ликът на Борис Джонсън се появи на бутилки украинска бира?

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Нотки на стафиди и аромат на карамел- оказва се, че това е неповторимия вкус на Борис Джонсън. Не е шега. Украинска пивоварна, базирана в Лвов, продава тъмна бира, посветена на бившия министър-председател на Великобритания. Причината: впечатлението, което е направил на украинците по време на мандата си. Припомням, че под негово управление, страната оказваше сериозна военна, финансова и хуманитарна помощ на Украйна. Джонсън е правил и многократни визити във воюващата държава, като дори след края на мандата си, остана силен съюзник на Зеленски.

Колкото до самата бира, за първи път тя е забелязана от журналист на британското издание Telegraph. Бутилката се продава на цена от 66 украински гривни, или конвертирано с българския лев- около 3лв.

На етикета на напитката виждаме Джонсън изобразен с вратовръзка с цветовете на украинското знаме, до него е застанал любимия литературен образ на мнозина- Хари Потър. Според уебсайта на Pravda, името на пивоварната, твърдят, че бирата "върви добре с десерт" Джонсън не е първият лидер, който привлича вниманието на украинската пивоварна. Тъмна бира в американски стил, озаглавена: "Обама хоуп" също е тяхно творение. На етикета й виждаме изобразен бившия президент на САЩ. На друга бутилка бира пък може да се види и изобразен руския президент Владимир Путин, оскъдно облечен.