The Cube

The Cube: Мъск превръща Twitter в „свръхприложение за всичко“. Кои ще са новите неща?

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск отново успя да създаде новина, която провокира вълна от реакции на потребители в социалните мрежи. Мъск заяви, че Twitter ще се сдобие с нови функции, сред които включително възможността да се провеждат аудио и видео разговори и да се изпращат криптирани съобщения.

Целта на противоречивия милиардер е да превърне собствената си социална мрежа в "приложение за всичко". Приложение, което потребителите могат да използват от разговори с непознати от другия край на света без дори да дават телефония си номер, до извършване на парични разплащания.

Стратегията за тази негова концепция бе очертана още миналата година.

Ако казаното от Мъск в действителност се случи, то тогава Twitter ще придобие абсолютно същите функции като Meta и Instagram, а това би означавало още по-голяма конкуренция в технологичния свят и интересна битка между компаниите.

Тази новина идва на фона на казаното от ръководството на Twitter по-рано, че ще започне премахване и архивиране на акаунти, които не са били активни в продължение на няколко години.

Както и започнахме - обещанието на Мъск предизвика хиляди реакции. Някои потребители обаче се питат как ще функционират тези нови функции и безопасно ли ще се извършват? Какво ще правят акаунтите с хиляди последователи? Всеки ли ще бъде способен да се свърже с тях и не е ли това нахлуване в личното пространство? Отговорите предстои да разберем.

Междувременно Мъск вече пусна първата версия за изпращане на криптирани съобщения.