Свят

Мъск "назначи" куче за нов главен изпълнителен директор на Twitter

От Euronews България Euronews България
Musk Twitter 22101804629507 Снимка: Туитър

„Новият главен изпълнителен директор на „Туитър“ е невероятен. Много по-добър е от предишния!“ Така предприемачът Илон Мъск за пореден път провокира читателите в социалната мрежа, като дори пусна снимка на куче в стола на изпълнителния директор на компанията на страницата си в социалната мрежа.

Новото „назначение“ е кучето е от порада шиба-ину и се нарича Флоки.

„Той се справя чудесно с числата и има свой собствен стил на работа“, казва Мъск, като изразява увереност, че новият избраник е идеален за поста.
По-рано предприемачът определи последните три месеца като изключително трудни, но уточни, че е доволен от последните данни за броя на уникалните потребители в социалната мрежа и съчетал спасяването на „Туитър“ от фалит с работа в другите си компании.

"Трябва да стабилизирам организацията и да се уверя, че тя е в добро състояние и че продуктовата пътна карта е ясно очертана... Смятам, че тя трябва да бъде в стабилна позиция около края на тази година."

Мъск плати 44 млрд. долара за любимата си социална медийна платформа и излизането от ежедневните операции ще му позволи да отклони критиките, че пренебрегва другите си начинания, особено автомобилната компания Tesla, чиято цена на акциите се срина, откакто той пое „Туитър“.

Откакто Мъск пое изцяло собствеността върху „Туитър“ на 27 октомври, платформата беше разтърсена от хаос, с масови уволнения, връщане на забранени акаунти и отстраняване на журналисти, критикуващи родения в Южна Африка милиардер, припомня БГНЕС.