Свят

Twitter загуби половината си рекламодатели заради несъгласие с политиката на Мъск

От Euronews България Euronews България
Musk Twitter Davide Bonaldo Sipa USA Via AP Снимка: АР

Повече от половината рекламодатели, които работят с Twitter, са преустановили работата си с компанията поради несъгласие с политиките на нейния собственик - Илон Мъск, предаде БГНЕС.

Това са около 625 компании, сред които марки като Coca-ColaUnilever и Wells Fargo. От октомври, когато Мъск придоби социалната мрежа, до 25 януари, месечните приходи от реклама са намалели с повече от 60%.

По-рано Ройтерс съобщи, че платформата се опитва да възстанови партньорствата, като предлага безплатни реклами и по-голям контрол върху тях. Агенцията припомня, че преди два месеца американският предприемач Мъск сравни Twitter с падащ самолет, който "се носи към земята с висока скорост, с горящи двигатели и неработещи табла" в опит да обясни финансовите си решения и масови съкращения след придобиване на компанията.

В същото време той отбеляза, че политиката му за намаляване на разходите ще позволи на компанията да приключи 2023 г. без загуба.

Припомняме, че на  27 октомври Мъск сключи сделка за 44 млрд. долара за закупуване на Twitter - компанията, която притежава едноименната социална мрежа. Непосредствено след покупката той уволни редица членове на ръководния екип на компанията, включително главния изпълнителен директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал. Според документите, публикувани в базата данни на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, Мъск също така е разпуснал борда на директорите и е станал единственият изпълнителен директор на компанията.