Общество

Главният секретар на МВР: Няма задържани при спецоперацията в София

От Euronews България Euronews България
Petar Todorov BGNES Снимка: БГНЕС

Няма задържани при специализираната операция в София. Това заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров пред журналисти по повод акцията, която се проведе късно снощи и днес сутринта в столицата.

Той не пожела да навлезе в повече подробности нито за хода на операцията, нито за оперативно-следствените действия, нито за хората, срещу които са насочени те. 

По-рано днес съобщихме, че в известен столичен ресторант се провежда спецоперация на МВР по разпореждане на прокуратурата. Около заведението и тази сутрин имаше засилено полицейско присъствие. 

По непотвърдена информация акцията е насочена срещу Размиг Чакърян по прякор Ами, който от своя страна се свързва с убития в ЮАР преди седмица Красимир Каменов-Къро.

Източници на БНТ твърдят, че всъщност акцията е била насочена срещу друг актуален герой от последните дни - Петьо Петров, по прякор Еврото, който имал офис в съседство до роесторанта. 

Пред Euronews Bulgaria управителят на заведението каза, че акцията е била около 15 минути, полицията не е влизала в самото заведение, а просто е разпитала служителите за техните длъжности и имена.

"Под надзора на Районна прокуратура - София, изпълнявайки тяхното постановление, бяха извършени процесуално-следствени действия на няколко адреса", лаконичен бе главният секретар на МВР.