Политика

Остри реакции след огласените от Радостин Василев записи (Обновена)

От Анелия Джамбазка Анелия Джамбазка Репортер

Коментарите на ГЕРБ след записите от срещата на Националния съвет на „Продължаваме промяната“, които отцепилият се Радостин Василев огласи, започнаха още снощи в социалните мрежи. Първи коментар направи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.


След всичко, което чух , единственото, което ще им кажа е: "Вратата е ей там".

Десислава Атанасова, ГЕРБ

Делян Добрев пише:

4:30 часа  измами, далавери, преврати, предателства, ориенталска култура. Питат ме:- Да не им се размине?- Няма!

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  определи записите като "нечистоплътност" и  заяви, че това  няма да повлияе на съставянето на кабинет с ПП-ДБ.

А бившият председател на Върховния касационен съд - Лозан Панов обвини държавния глава Румен Радев в умишлено погазване на Конституцията и го призова да връчи незабавно втория мандат за съставяне на правителство.

Призовавам държавния глава да спре да мачка с кубинките си Основния ни закон! Призовавам държавния ни глава да връчи мандата, без ако и но!

Лозан Панов, бивш председател на Върховния касационен съд 

Все още не е ясно кога президентът ще връчи втория мандат.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъжда изтеклите записи от Националния съвет на Продължаваме промяната. Те бяха пуснати в публичното пространство от Радостин Василев, който обяви, че напуска партията. Междувременно все още не е ясно кога президентът ще връчи втория мандат за съставяне на кабинет.

Преди минути съпредседателят на ПП Кирил Петков написа във фейсбук:

Имаше непрецизен изказ от моя страна за Мария Габриел.

Кирил Петков

Депутатът от Продължаваме промяната Христо Петров – Хазарта, също публикува статус в личния си профил.

В желанието си да ни смажат, господарите на тоя плъх ни направиха услуга, за която само бихме могли да мечтаем. Беше адски тежък разговор, за който очевидно никой не предполагаше, че ще бъде слушан от цяла България само пет дни по-късно. Никой от нас не беше си представял колко сами сме всъщност в тая война.

Христо Петров

Намесата на европейските институции ще се отрази негативно на България, според евродепутатът от европейските социалисти Петър Витанов.

На международния имидж е поредно дъно, което копаят. Аз не съм виждал друга държава, която да намесва европейска институция във вътрешни скандали. Със сигурност няма да е приятно, след като вчера видяхме съобщение от Европейската комисия, очевидно и от там са притеснени. Да вкарваш други посолства в този скандал, да вкарваш европейски институции, това при всички положения ще има тежък негативен ефект, коментира Витанов.