Политика

Скандал между ГЕРБ и ПП заради избора на председател на правната комисия

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Изборът на председател на правната комисия стана повод за нов спор в парламента. От „Продължаваме промяната-Демократична България“ обвиниха ГЕРБ, че не спазват споразумението за ротация на председателя на Народното събрание и на този на правната комисия. Според партията на Борисов обаче споразумението е актуално в случай, че парламентът съществува повече от 3 месеца.

От ПП поискаха Стою Стоев днес да оглави правната комисия. Николай Денков предложи от парламентарната трибуна точката да влезе в дневния ред, но от „Възраждане“ не бяха съгласни.

Какво значи да има някой с по специален статут само защото политическата сила е решила да бъде патерица на ГЕРБ. Или избираме всички председатели или не избираме никой.

Цончо Ганев, „Възраждане“

Ние не сме патерица на никого, много често виждаме, че „Възраждане“ е може би патерица на ГЕРБ.

Николай Денков, „Продължаваме промяната - Демократична България“

От ГЕРБ поискаха решението кой да оглави правна комисия да се обсъди на председателски съвет. Което доведе до обвинението , че нарушават “джентълменското споразумение”. Затова Десислава Атанасова обясни,че споразумението ще е актуално ако 49 тото нс съществува поне 3 месеца.

„Към този момент ние не знаем какъв ще е животът на Народно събрание, уверявам колегите от „Демократична България“, че единствено от нас зависи и от тях“, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

В крайна сметка Росен Желязков свика председателски съвет, след който обаче не стана ясно дали и какво са се разбрали.