Политика

Мария Габриел все пак ще отиде на среща с лидерите на ПП-ДБ

От Euronews България Euronews България
Maria Gabriel BGNES (2) Снимка: БГНЕС

След като първият опит за среща между номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел с представителите на "Продължаваме промяната-Демократична България" очаквано пропадна, от партията на Бойко Борисов решиха все пак да откликнат на поканата на обединението за среща през утрешния ден.

Това става ясно от писмо на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, изпратено до Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов, Христо Иванов, Владислав Панев, Настимир Ананиев и Константин Бачийски.

Срещата ще се проведе утре, 12 май, от 17:00 часа в зала „Запад“ на Народното събрание.

Тази развръзка бе очаквана, защото още вчера от ПП-ДБ настояха срещата да се премести за петък, тъй като лидерите Кирил Петков и Асен Василев отсъстват от страната.

„Надяваме се, че настоящото писмено уведомление на всички лидери на Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ ще гарантира присъствието им“, пише в писмото си Десислава Атанасова.

„Срещата е достатъчно сериозна, за да налага присъствието на лидерите. Без участието на Кирил Петков и Асен Василев тя би била проформа“, коментира и днес акад. Николай Денков. Той разказа, че бил известен вчера чрез SMS от Десислава Атанасова за насрочената в 10 среща, а в късния следобед ѝ е отговорил, че сериозна среща изисква участие на лидерите. И предложил разговорите да са в петък от 17 ч.

„Моята интерпретация е, че за тях тази среща е проформа“, заключи акад. Денков.

 

Обзор на днешния парламентарен ден вижте във видеото: