Политика

Срещата на ГЕРБ с ПП и ДБ очаквано пропадна, обвиниха се взаимно в "несериозни демонстрации"

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Първият опит за среща между номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел с представителите на "Продължаваме промяната-Демократична България" очаквано пропадна. 

Депутати от ГЕРБ и СДС начело с председателя на групата Десислава Атанасова се качиха в уречената зала в уреченото време - 10 часа, но представители на ПП и ДБ там не се появиха. Четири минути по-късно от ГЕРБ си отидоха.

Несериозното и неуважително отношение на коалицията, която от "Има как" се превърна в "Няма пък", е демонстрирано пред вас, коментира на тръгване Десислава Атанасова.

Тази развръзка обаче бе очаквана, защото още вчера от ПП-ДБ настояха срещата да се премести за петък, тъй като лидерите Кирил Петков и Асен Василев отсъстват от страната. 

"Срещата е достатъчно сериозна, за да налага присъствието на лидерите. Без участието на Кирил Петков и Асен Василев тя би била проформа", коментира и днес акад. Николай Денков. Той разказа, че бил известен вчера чрез SMS от Десислава Атанасова за насрочената в 10 среща, а в късния следобед ѝ е отговорил, че сериозна среща изисква участие на лидерите. И предложил разговорите да са в петък от 17 ч.

"Моята интерпретация е, че за тях тази среща е проформа", заключи акад. Денков.

Късно снощи от ГЕРБ разпространиха прессъобщение, в което не се отказват от предложения график и настояват, че "при седем лидери и 77 неправителствени организации в коалицията на ПП и ДБ" все някой е в България и може да участва в срещата, която първоначално са приели. 

Следващата среща на ГЕРБ и Мария Габриел е в 11:30 с ДПС.