България

Социалният министър за дебатите: Общи приказки колко е лошо правителството

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

За три часа дебат не видях кой знае колко конструктивизъм в изказванията от страна на опозицията. По-скоро общи приказки колко е лошо това правителство, а защо е лошо – не става много ясно. Това каза в кулоарите на парламента Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика.

Вотът е за икономическата политика на правителството, ако щете за финансовата политика. Но аз не видях много аргументи, които да са точни. От две изказвания само на финансовия министър и на проф. Румен Гечев стана ясно, че това, което се говори от опозицията, просто не е вярно – те цитираха данни и факти. Може би фокусът на дебата не е съсредоточен върху това, което са внесли в Народното събрание, а върху цялостната политика на правителството. Просто не смеят да внесат вот за цялостна политика, защото след това 6 месеца няма да имат право на вот на недоверие. Мисля, че това е водещия мотив“, сподели министър Гьоков.

Това е повод да се клати стабилността – както повод беше и постигната оставка на председателя на Народното събрание, смята той.

Какво още каза социалният министър за Euronews Bulgaria – вижте във видеото.