Свят

Мъск отказа да изтрие скандална публикация на Медведев в Туитър

От Euronews България Euronews България
Musk Twitter Davide Bonaldo Sipa USA Via AP Собственикът на "Туитър". Снимка АР

Новият собственик на Twitter – Илон Мъск – отказа да изтрие скандална публикация на заместник-председателят на руския Съвет за сигурност - Дмитрий Медведев, станала причина за хиляди недоволстващи потребители, съобщават от TACC.

В публикацията той заявява, че Украйна никому не е нужна.

 

Защо ще изчезне Украйна? Защото никой няма нужда от нея.

Дмитрий Медведев

В неделя късно вечерта Илон Мъск - главният изпълнителен директор на компаниите SpaceX, Tesla Inc., отговори на туийт, в който бе критикуван за бездействието си и липсата на регулации и цензура на „руски лидери“.

 

Дочух, че Путин ме е нарекъл военен престъпник, заради указана помощ за Украйна, затова не мога да кажа, че съм му най-добър приятел. Всички новини са до известна степен пропаганда. Оставете хората да преценяват сами за себе си.

Илон Мъск

Миналата година Twitter обяви, че ще блокира акаунти, използвани с цел ограничаване достъпа на „отворения интернет“. Представител на компанията заяви, че тази мярка ще обхване повече от 300 акаунта и ще засегне главно руското правителство.

След като Илон Мъск купи компанията и обнови голяма част от висшето й ръководство, някои от ограниченията отпаднаха, припомня БГНЕС.

По материала работи стажант-репортерът Сияна Маринова.