Политика

Д-р Ненков: Ако има правителство, то ще е плод на подмолни договорки

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„Резултатите от изборите ме изненадаха малко. Не ми беше приятно да видя колко беше ниска избирателната активност, но в крайна сметка от времето на ваксинациите – всеки сам си преценя. Нашите сънародници прецениха и не отидоха да гласуват.“

Това коментира в студиото на Euronews PrimeTime анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в следизборен разговор за резултатите от вота.

„Не мога да повярвам колко много хора гласуваха за третата политическа сила. Не вярвам да са го направили заради политическите им позиции“, посочи д-р Ненков.

Неговата прогноза е, че ако има някакво правителство, то ще е плод на подмолни договорки.

Първите повече, вторите по-малко, водиха една ужасяващо агресивна и нелицеприятна кампания. Ако довчера са си плюли в очите едни други, как днес ще си обършат плюнките от лицето и ще се целунат с горещи устни? Не го виждам така да стане.

Според д-р Ненков няма честни послания на политиците към избирателите. По неговите думи негласуването помага единствено на хартиената коалиция.

„Протестният вот не е да не отидеш да гласуваш. Протестният вот е отиваш, чакаш си реда и пускаш бюлетина „Не подкрепям никого“. Така го виждам аз“, коментира още д-р Ненков.

Целия разговор вижте във видеото.