Политика

Отцепник от ИТН: Тошко Йорданов ще ви превърне в национални предатели

От Георги Колев Георги Колев Редактор
9160196 Иво Атанасов Снимка: БГНЕС

Колеги, Тошко Йорданов ще ви превърне в национални предатели.
Това каза от парламентарната трибуна напусналият парламентарната група на „Има такъв народ“ депутат Иво Атанасов.
Предателите не сме честните, достойните и смелите хора, ние, петимата, които напуснахме тази партия.
„Вчера присъствах на един трибунал. Трибунал в българския парламент. Имаше Наказателен кодекс, имаше прокурори имаше съдии и присъдата беше произнесена върху премиера на България“, заяви той, като подчерта, че дали някой е национален предател се решава от българския съд. „Не се решава от вас, народните представители, и от двама служители на Слави Трифонов“, категоричен е Атанасов.
Според него ИТН показа два пъти, че не може да гради, че не може да създава. „Сега показахме, че можем да рушим. Това е показателно за тази партия и аз затова не съм в нея“, съобщи той.
„Когато бяхме по площадите, виждахме сълзите в очите на хората. Когато обикаляхме по времето на три кампании, ние казвахме: „Ние ще разбием порочния модел на управление на ГЕРБ и неговите придворни“, каза Атанасов, обръщайки се към колегите си от партията с думите, че са станали част от този модел.

 

В един момент маските падат и в друга посока. Опорките за напускането на „Има такъв народ“ от правителството се счупиха. Счупи се казусът Северна Македония. Обясних ви защо – защото такъв казус не е съществувал. Ние там сме последователни, ясни и твърди в нашите позиции. Дали е национален предател премиерът – да решава българският съд. Но казусът Северна Македония не съществува.

Иво Атанасов

По думите му вторият мотив за напускането на правителството от ИТН е липсата на пари. „Знаете ли какви пари липсват? Парите, които трябва да бъдат насочени от господарите на ИТН в определени посоки за облагодетелстване на тези фирми. Тези пари липсват“, заяви народният представител.

„Колеги от ИТН, аз искам да ви кажа следното: В близката седмица сте изправени пред съдбоносни решения. Съдбоносни решения, които ако послушате Тошко Йорданов, вие ще се срамувате не от тези хора със сълзи в очите, които ни изпратиха в този парламент, за да счупим, изчегъртаме и да махнем този модел. Вие ще се срамувате от поколенията си“, смята той. Според Иво Атанасов те ще останат в историята като предателите на демокрацията и като предателите на България.

„И за да ви обясня, и да падне още една опорка на двама от служителите на Слави Трифонов и на техните господари, и за да стане ясно защо Иво Атанасов не е бил и никога няма да продаде кауза и битка, в която е тръгнал, ще ви кажа следното: обвиненията са, че сме купени от премиера на България, половин, един, два милиона, че са ни обещавани постове, не са верни. това са опорките на този служител, който винаги е бил обикновен служител при Слави Трифонов и сега се и помислил, че сега е властелинът на пръстените. Не е, хора“, каза още от парламентарната трибуна депутатът.

Той обяви, че е бил обвиняван от тях, че е предател, както и че се е продал за постове или определени парични суми.

Иво Атанасов съобщи, че вчера се е срещнал с двама свои колеги от парламентарната група на ИТН, като единият от тях е секретарят на партията Виктория Василева, която му е казала, че Тошко Йорданов я е изпратил с думите, ако иска да се върне. „Каните един подлец и предател ли“, попита той.

За своето изказване напусналият ИТН депутат получи множество ръкопляскания от страна на премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев и народните представители от ПП, ДБ и БСП, предаде БГНЕС.