България

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Най-добре днес да гласуваме две оставки - на Минчев и кабинета

От Euronews България Euronews България
Desislava Atanasova БГНЕС

"Още един срамен ден за българския парламент и за българския парламентаризъм. Стигна се дотам, че се демонстрира емоционална нестабилност от най-високата трибуна в българската държава, от хора, които имат самочувствието, че могат да решават кризи да управляват държава, да имат решения да са промяна."

Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод изказването на премиера Кирил Петков.

Търпеливо изчаках изказванията на групите и все по-неясен за мен става въпросът с какво днес този дебат допринесе за държавата, за гражданите, за диалога, за решенията за кризите“

По думите ѝ този дебат започна с лексика, която тя определи като „лексика за разчистване на вътрешно-коалиционни отношения“. Според Атанасова дебатът не допринася за по-голямото доверие в българската политическа система, за по-голямото доверие в партиите и в хората, които благодарение на вота са тук. „Много се говори за морал и кой може да дава морални оценки“, заяви тя и подчерта, че народни представители са наричани „мафия“ и „задкулисие“.

Видяхме издевателство върху демокрацията. Много по-добре, ако днес гласуваме две оставки - тази на Никола Минчев и тази на правителството, заключи Десислава Атанасова. /БГНЕС