Добро Утро, Европа

Станислав Балабанов, ИТН: Минчев очевидно е пристрастен и защитава една конкретна личност

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Stanislav Balabanov Станислав Балабанов, ИТН

Логично е оставката на Никола Минчев да мине. Каквото и да правим в публичното пространство когато говорим истината, отсрещната страна използва един аргумент – тия са с ГЕРБ и ДПС, те ще ги върнат на власт.

Това коментира пред Euronews Bulgaria Станислав Балабанов от ИТН.

 

Каква е истината – вчера какво видяха очите на цяла България – министърът на външните работи Теодора Генчовска трябваше да присъства на извънредно закрито цяло заседание, на което тя да разсекрети тези документи, за да се убеди цялата зала какво е правил министър-председателят по отношение на Република Северна Македония в последните 3 месеца. Никола Минчев го отказа, ние бяхме събрали необходимите подписи и входирали предложението, но той го отказа. След което ние поискахме първа точка на дневения ред да бъде закритото изслушване на Теодора Генчовска, на което тя да покаже тези документи. Понеже те знаеха, че каже ли го тя това в зала, това ще унижи допълнително министър-председателя, защото всички вчера разбрахме, че е национален предател, започнаха с процедурни хватки да се опитат да вкарат под цялата строгост на закона министъра на външните работи. Защото когато има документи със секретен гриф, не можеш в публичното пространство когато камерите работят, да го разкриеш. Това означава, че отиваш в затвора. В крайна сметка това беше нарушение и на правилника и неспазване на закона от председателя на Народното събрание. Видимо той е пристрастен, видимо защитава интересите на една конкретна личност, която за съжаление стана за срам пред цяла България, каза той. 

Благодарение на нас българският национален интерес е защитен, допълни Балабанов. Той заяви, че е съгласен да седне на детектор на лъжата, за да защити думите си.