Политика

Асен Василев: Хората, които дърпат конците си седят в сараите

От Георги Колев Георги Колев Редактор
9474454 Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в парламента. Снимка: БГНЕС

32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС. А най-богатите хора в държавата са членове на ДПС. Ние се борим срещу хората, чиито банкови сметки вие пълните.

Така се обърна вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев към депутатите от опозицията.

 

"Вие говорите с надеждата за нашето пребиваване на политическия терен. С надеждата, че ние сме нещо временно, което ще отмине. Ето ви новина – няма да отмине. Това е началото на една промяна, която българското общество поиска и ще иска по площадите всеки ден и която ще се случи, независимо от опитите да се сформират изкуствени мнозинства, които са абсолютно безпринципни.

 

Да, знам, че много ви пречим. Ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт или не.

Асен Василев

Ще останем тук и ще си отвоюваме държавата безплатно", не скри емоциите си Василев от трибуната, а думите му предизвикаха аплодисменти от едни и скандирания "оставка" у други.
"Аз не искам да живея в държава, в която дебатът за председателя на Народното събрание не е за човека, който ще е заеме този пост. Дебатът за председателя на Народното събрание е и трябва да бъде за това кой е най-достоен да води това Народно събрание. До момента, до който постовете са функция на хора, които не присъстват в това Народно събрание, България няма да бъде свободна от точна тази мафия, за която вие говорите", каза още Василев.
"Г-н Карадайъ, вие казахте, че сме направили призив за етническо противопоставяне. Не, нашият призив е за противопоставяне на фирмите и хората, които грабят тази държава, независимо от тяхната етническа принадлежност. Диалогът, който вие от ДПС искате е за това как да се краде безпардонно и безцеремонно и това да продължи. Няма да продължи", допълни той.

Василев се съгласи, че оставката на правителството би била най-добрата антикризисна мярка, но в услуга на мафията. „Да, това е най-добрата мярка за кюлчетата, шкафчетата, крадците на „Капитан Андреево“ и всички, които заграбват милиарди от народа. Защото те са в криза“, заяви емоционално Василев. Той ги обвини, че са готови да се прегърнат с партия „Възраждане“, защото „хората, които дърпат конците си седят в сараите и оттам се опитват да управляват държавата“, каза Василев.