Свят

Орландо Блум на среща със Зеленски: Имате сърце

От Euronews България Euronews България
Orlando Blum Zelenski

Световноизвестният актьор Орландо Блум се срещна в Киев с президента Володимир Зеленски.

Звездата от "Властелинът на пръстените" и "Карибски пирати" посети украинската столица в качеството си на посланик на добра воля на УНИЦЕФ. По време на разговора си със Зеленски Блум емоционално протегна ръка към него с думите: "Имате сърце".

"Хиляди училища в Украйна са повредени или напълно унищожени. Почти 2,7 милиона украински ученици са принудени да учат онлайн или в смесен формат. Около 1,5 милиона украински момчета и момичета са изложени на риск от развитие на депресия, тревожност и други психологически проблеми.

Всички знаем какво донесе тази агресия и колко мащабни трябва да бъдат усилията на света да я спре, да възстанови Украйна след войната.

По време на срещата обсъдихме проекти за хуманитарна помощ, въпроси за възстановяването, насочени специално към интересите на децата. УНИЦЕФ и нашите отбори ще работят в няколко направления, ще приближат победата и ще върнат щастливо детство на украинските деца", посочи Зеленски в официалния си профил във Фейсбук.

За британския актьор това е първа визита в Украйна от 2016 г. В Киев той разгледа детски център, който предоставя подкрепа на принудени да напуснат домовете си деца и техните семейства.
"Орландо Блум работи в тази сфера отдавна по забележителен начин. Той вече е посещавал Украйна, нашия Донбас, още преди пълномащабната война. Той знае какво донесе тази агресия и какви са усилията тя да спре и Украйна да бъде възстановена", допълни украинският президент.