Европа

Зеленски от Бахмут: Ще отговорим на всички руски атаки

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Обиколка в няколко региона на Украйна, срещи с военнослужещи и местните власти и жители. Програмата на украинския президент на 22 март бе натоварена. Първо той посети фронтовата линия при Бахмут, а след това – и Харковска област.

Володимир Зеленски увери, че украинската съпротива във всички райони ще продължи до пълното им освобождаване. Той вдъхна кураж на всички войници и доброволци във войната.

В сряда при руски удари срещу граждански цели загинаха 14 души.

 

Цял ден работихме по регионите – първо в Донбас – на фронтовата линия. След това бяхме в Харковска област. Видяхме ситуацията по границата, процесът на възстановяване, защитата на критичната инфраструктура. Започнах с посещение на фронтовата линия при Бахмут. За мен е чест да подкрепям нашите воини, които защитават страната при най-тежките условия на фронта. Благодаря им за тяхната храброст и устойчивост.

Володимир Зеленски – президент на Украйна 

При посещението си в Харков Зеленски връчи на града "статут на герой".

 

Много е важно Харков да остане силен. Благодаря ви, жители на Харков. Градът живее, бори се, дава пример на целия Изток. И, разбира се, с голяма радост връчих специална награда на Харков – на града-герой – лента на знамето на града, обозначаваща особената смелост на неговите жители.

Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Зеленски честити на мюсюлманската общност в Украйна започването на свещения месец Рамадан.