Европа

Путин посети Крим, шофирайки сам кола

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Владимир Путин посети Крим по повод 9-годишнина от анексирането на полуострова от Украйна.

При изненадващата визита в черноморския пристанищен град Севастопол Путин посети училище по изкуствата, придружен от местния губернатор Михаил Развожаев, показваха кадри на руската държавна телевизията. ТАСС предаде, че Путин лично е карал автомобила, с който пристигна в Севастопол.

"Нашият президент Владимир Владимирович Путин умее да поднася изненади. В добрия смисъл на думата", написа Развожаев в Телеграм.

Според него училището по изкуствата е трябвало да бъде открито днес с участието на руския лидер чрез видеовръзка, но "Владимир Владимирович взе, че пристигна лично. Самият той. Зад волана (на колата си). Защото в един исторически ден като днешния той винаги е със Севастопол и жителите му", добави губернаторът.

Вчера Путин проведе съвещание по въпроси, засягащи социално-икономическото развитие на Крим и Севастопол, които Руската федерация превърна в отделни свои субекти, отбелязва ТАСС, изброявайки предишни негови посещения на полуострова.

В цял Крим и различни части от Руската федерация се проведоха тържества по случай 9-ата годишнина от анексирането на полуострова, което не се признава от Запада.

В Симферопол, колона от мотоциклетисти, позната като „Нощните вълци“ премина през града, съпровождана от коли, от които се развяваха руски знамена.

 

 

Крим, който от векове беше руски, отново стана руски. Върна се в ръцете на Русия. Нашето събиране е посветено на това събитие.

Сергей, член на мотоклуб „Нощните вълци“

В Севастопол членове на младежки организации и доброволци засадиха дървета в „Градината на паметта“. Посветиха този акт на войниците, които са загинали при т.нар. „специална военна операция“ на Русия в Украйна и тези, паднали във Втората световна война. 

Годишнината се отбелязва с концерти и други празнични събития.