Спорт

Георги Йомов е уличен в употреба на допинг, лишиха го от права за четири години

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Georgi Yomov BGNES Снимка: БГНЕС

Георги Йомов е наказан с лишаване от състезателни права за четири години. Футболистът на ЦСКА-София беше уличен в употреба на допинг след мача срещу Македония Гьорче Петров в първия предварителен кръг в Лигата на конференциите през юли.

Той даде положителна проба с дехидрохлорметилтестостерон, а правата му бяха временно спрени от 25 август.

" УЕФА излезе с решение да спре спортните права на Георги Йомов за период от 4 години. Наказанието се счита за влязло в сила от 25.08.2022 г.", гласи съобщение на ЦСКА-София.

"През последните 7 месеца клубът и нашите международни адвокати бяха неотлъчно до Йомов и положиха всички възможни усилия да помогнат на футболиста санкцията да бъде намалена", казва още клубът в социалните мрежи. От информацията става ясно още, че Йомов ще обжалва решението пред КАС.

След като премина от "Славия" в ЦСКА-София, крилото се превърна в един от най-важните играчи на червените. Беше сред героите, които отстраниха Виктория (Пилзен) в плейофа в Лигата на конференциите през 2021 г.

Йомов все още има договор с ЦСКА-София, който е в сила до лятото на 2023 г., но е по-вероятно да сложи край на кариерата си след наказанието. Футболистът играе за червените от 2020 г., като има 16 гола и десет асистенции в 93 мача. Йомов има и 10 мача за националния отбор на България.

Нов световен клубен турнир от 2025 г.

Още спортни новини вижте във видеото: