Спорт

Допинг скандал в ЦСКА-София: Георги Йомов е със спрени права

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант

Звездата на ЦСКА - София Георги Йомов е с временно спрени права за срок от 90 дни. От ръководството на "червените" са получили писмо от Антидопинговата комисия на УЕФА за открито забранено вещество в организма на българския национал.



Ето какво написаха от "Армията":

"На 25.08., няколко часа преди мача с "Базел", ЦСКА получи писмо от Антидопинговата комисия на УЕФА за открито забранено вещество в организма на Георги Йомов. Пробата от урина беше взета на 28.07 след домакинската среща с Гьорче Петров. Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА, не можем да разкрием коя е въпросната субстанция.

Предстои пълно разследване до изясняване на случая. Междувременно, Георги има срок до 01.09. да даде своето становище пред международните антодопингови органи. Футболистът е с временно спрени права за срок от 90 дни.

Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено", пише на официалната страница на клуба във Фейсбук.

Очаква се резултатът от Б анализа да стане ясен до дни. Ако Йомов бъде признат за виновен, максималното наказание, което може да получи е до 4 години лишаване от състезателни права. Това ще бъде поредно скандално събитие около футболиста на ЦСКА-София. В средата на май той бе задържан заради стрелба и конфликт с брат му и няколко непознати на бензиностанция на околовръстния път на София, като по-късно се оказа, че стрелецът е баща му.