Спорт

Георги Йомов ще бъде наказан за 4 години, от ЦСКА-София опровергаха информацията

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Yomov

Футболистът на ЦСКА-София Георги Йомов е със спрени права за четири години след положителната допинг проба, за която стана ясно в края на август. Според информация на "Мач Телеграф" от „Българска армия“ и БФС, решението за спиране на състезателните права на играча вече е взето и е най-тежкото.

Йомов даде положителна проба за анаболния стероид "дехидрохлорметилтестостерон" след мач в Лигата на конференциите на 28 юли. Около месец по-късно беше съобщено, че правата му са спрени, след което играчът беше изслушан, за да се защити. Забраненото вещество е спряно от продажба през 90-те години на 20 век, като това оборва защитата на футболиста, че го е приел случайно. Според експерти то не помага за подобряване на представянето, а за оформяне на мускули.

Очаква се решението да бъде обявено официално от Антидопинговата комисия към УЕФА, като след това ще стане ясно дали Йомов и ЦСКА-София ще обжалват. Официално потвърждение на информацията се очаква в понеделник, като от клуба вече твърдо заявиха позицията си, че нямат нищо общо с медикамента.

В същото време от ЦСКА-София излязоха с официална позиция в клубния си сайт. „Армейците“ разкриха, че все още нито един отговорен орган не се е произнесъл по случая. Изслушванията все още текат, а предстои Йомов да внесе своята защита пред съответните институции.

Още спортни новини вижте във видеото: