Euronews Сега

Разследването срещу бизнесмена Велико Желев - за принуда на бивш служител

От Теодор Лазаров Теодор Лазаров Репортер

Софийска районна прокуратура наблюдава разследване за телесна повреда, което е започнато от МВР. Впоследствие разследването е преквалифицирано и вече се води за принуда.

Това съобщи на брифинг Борислав Георгиев, заместник-районен прокурор при Софийската районна прокуратура (СРП), относно разследването срещу строителния предприемач Велико Желев, който бе задържан по закона за МВР за 24 часа в понеделник вечер.

"В снощните часове до полунощ са били извършени действия- претърсване, обиски, иззети са веществени доказателства, документни, компютри. Току-що дойдоха разследващите да докладват при наблюдаващия прокурор, който ще извърши оценка на доказателствата, ще прецени дали се касае за престъпление, подсъдно на СГП като първа инстанция, или на наше, и ще ви информираме допълнително", съобщи прокурор Георгиев.

Все още не е преценено дали делото ще остане в районната прокуратура. Възможно е да има ново преквалифициране и материалите да бъдат пратени в горната инстанция. По делото е приложено и медицинско свидетелство от пострадалия служител, посочи обвинителят.

Освен Желев са разследвани и още двама души. Те не са арестувани и се издирват.

"Принудата, упражнена срещу пострадалия е по повод разпореждане – поемане на задължения. Става въпрос за дружествени отношения в рамките на дружеството, това е бивш негов служител. Има медицински документи, ще се изясни характерът на телесната повреда. Първоначалните данни са за лека, но трябва да се оцени медицинската документация от вещо лице", обясни Георгиев.

Според него бившият служител е принуждаван да подпише документи с невярно съдържание.

 

Вижте и обобщение по темата до момента от Теодор Лазаров: