Култура

DIA: Следващата ми песен ще е колаборация с поп звучене, но няма да бягам прекалено от фолклора

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Певицата Димана Мирчева, по-известна като DIA, представя първия си сингъл за 2023 г. – „Изгори ме“.

„Изключително вдъхновение за мен е тази песен. Представя една по-различна страна от мен. Чисто женствената, с която можем да разкажем това за което горим“, заяви DIA в студиото на „Добро утро, Европа“.

„Човекът, който направи аранжимента, никога не беше правил нещо свързано с фолклор. Момчето и момичето, които правиха видеото също подходиха с голяма мотивация. Много е интересно да гледаш дама, която е оператор, която е типично по-мъжка професия. Точно това представяме и в клипа всъщност. Там аз съм автомонтьор, освен че съм барман и художник. Каквато и професия обаче да има една дама винаги в нея стои вдъхновението от любовта“, каза още певицата, чиито песни са излизали и извън границата на България и се слушат на няколко континента.

Следващата ми песен си я представям с по-поп звучене. Но не искам да бягам прекалено от фолклора, искам да си го оставя. Да се знае, че това съм аз. Ако започна да пея повече само и единствено поп, аз ще копирам някой друг изпълнител и ще тъпча върху тази пътека, която е отдавна изградена. Но аз искам да си направя моя пътека, по която да стъпвам уверено напред. Вярвам, че това е моята сила – моята индивидуалност, което е разликата с останалите изпълнители. Точно затова трябва да има такова многообразие в музиката, поради което имаме и толкова верни фенове.

„В моята връзка човекът до мен направи първата крачка, но аз първа казах „обичам те“. Повечето неща се случват със смелост“, сподели певицата.

„Още със следващата песен мисля да направя колаборация. Още не знам с кого. Ще е изненада и за мен. Всъщност трябва да кажем на изпълнителите – не пейте само това, което харесват хората. Дайте някоя дума и от вас, за да стане по-близка песента за теб самия. Когато нищо не си направил за този текст се и пее по-трудно“, отбеляза DIA.

Целия разговор вижте във видеото.