Култура

Fabrizio Parisi & The Editor за римейка на „Обсебен“: Връщаме хората към емоцията, когато имаше глад за БГ музика

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„Това е една прекрасна колаборация. Идеята дойде преди няколко години. Стенли ни се обади, че иска да прави нов албум с ремикси на някои стари парчета, които иска да влязат в клубовете. Направихме първо "Чужди тела" и "Невинно сърце". След това му дадохме идея, тъй като сме фенове на "Обсебен", да ѝ направим нова версия и той се съгласи. Чудехме се каква ще е реакцията на Стенли за името "Отново обсебен" и се чудехме дали ще иска да влезе да я изпее на ново. Оказа се, че той точно това е искал - да я изпее на ново. Доста хора върнахме в годините назад с това парче.“

Това казаха в студиото на „Добро утро, Европа“ музикантите Fabrizio Parisi & The Editor, които стоят зад римейка на вечния хит „Обсебен“.

"Обсебен" прокара съвсем нова българска музика, която тръгна. Сега хората пак се връщат към тази емоция, когато имаше глад за българска музика. "Обсебен" беше една симбиоза между аудио и видео. Страхотно измислен и въздействащ.

The Editor

„Видеото към "Отново обсебен" беше едно голямо предизвикателство. Трябва много да благодарим на Virginia Records, защото те застанаха зад проекта. Саня беше много въодушевена, когато ѝ казахме за идеята. Проблемът беше как да го направим, така че да се получи същата магия с новото звучене. Тогава те ни казаха - ние имаме идея. Казаха ни "ние имаме едно криейтив дуо" - "The Trackers", това са всъщност момчето и момичето, които са в клипа. Те се занимават точно с такива видеа. Страшно приятно ни изненадаха. Всъщност цялата идея е тяхна, снимано е от тях, страхотни са. Другото интересно беше, че ние сме бистрили много концепцията. Не говорихме много. Просто енергията беше канализирана по правилния начин и накрая бяхме на едно мнение, че се получи един добър продукт“, каза Fabrizio Parisi.

Целия разговор, както и клипа към „Отново обсебен“ вижте във видеото.