Политика

Бивши депутати от ИТН стягат нова коалиция

От Таня Петкова Таня Петкова Редактор

След като се разделиха с партията Слави Трифонов "Има такъв народ", бившите депутати Ива Митева и Любомир Каримански организират нов проект – обединена коалиция „Заедно“. Това става ясно от официално съобщение, в което се анонсира представянето на коалицията и което ще е във вторник от 10:00 ч в пресклуба на БТА. Euronews Bulgaria потърси Митева и Каримански за повече информация, но и двамата не отговориха на телефонните обаждания.

Ива Митева дълги години работи като експерт в една от най-важните парламентарни комисии – правната, а след като ИТН влязоха в парламента беше издрана за председател на две Народни събрания - 45-ото и 46-ото. В следващото пък бе заместник-председател, а след като формацията на Трифонов изобщо не влезе в парламента, то Митева се върна на работа в администрацията.

Любомир Каримански беше кандидат на ИТН за управител на БНБ, а като депутат ръководеше ключовата бюджетна комисия. В момента е съветник на служебния министър на финансите. И Каримански, и Митева не бяха членове на партията на Трифонов, а участваха в изборите от гражданската квота.