В темпото на Кари

„В темпото на Кари“, 11.02.2023: Мария Мицова и Янаки Димитров за рекорда на Леброн, Супербоул и Купа "Дейвис"

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Спортните журналисти Мария Мицова и Янаки Димитров бяха гости в студиото на "В темпото на Кари". Те обсъдиха актуалните събития, с акцент върху рекорда на Леброн Джеймс, който се превърна в най-резултатният баскетболист в историята на НБА, предстоящия Супербоул в НФЛ и отличното представяне на България за Купа "Дейвис". 

"Постижението на Леброн е чудовищно. През есента, когато започваше сезонът, всеки имаше някъде в съзнанието си мисъл, че това ще се случи. Въпросът беше кога. Когато видяхме какво направи Лео Меси на Световното първенство, всички говореха, че той е най-великият спортист на всички времена. Сега вече дали това не е Леброн? И казвам това от позицията на човек, който не е фен на Джеймс. Уважавам го безкрайно, разбира се, и за мен той ще бъде най-завършеният атлет на всички времена", коментира Мицова.

"Ако се обърнем към НФЛ и поговорим за Том Брейди, говорим за човек, който на 45 сложи край на кариерата си. И то в лига, където средната продължителност на кариерата на спортистите е 3-4 години. А половината, ако не и повече от неговия живот, е минал там. Дълголетието му се дължи на отдадеността. Има много общо между него и Леброн. Но има и разлики. Леброн влиза директно в НБА, без да ходи в колеж. При Брейди е обратното. В училище е толкова слаб, че не играе въобще, а отборът му не печели нито един мач цяла година. Постепенно си проправя път към колежа, после е избран под номер 199 в драфта, в шестия кръг. Оценките на скаутите са унищожителни. Но това го мотивира да се докаже, да покаже какво може", анализира Димитров. Той добави, че финалът в Супербоул между Канзас и Филаделфия ще е много оспорван и е трудно да се даде прогноза кой би успял да надделее.  

Вижте целия разговор във видеото.