В темпото на Кари

„В темпото на Кари“, Мартин Чой: Съвсем скоро може да ме видите в нов отбор в Световния Ендуранс шампионат

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Когато условията не позволяват подготовка на мотор, разбира се, важна е и физическата подготовка. Сутрин правим кардио, следобед или силова, или мултифункционална тренировка. Тренирам двуразово всеки ден. Кардиото ми е тичане, обикновено по 15-20 км, а следобедите съм в зала с треньор. Тичането дава много въздух, аз без него не мога. Над 20 години бягам. Месечно правя между 450 и 500 км, което дори на хора, занимаващи се със спорт, им звучи налудничаво, сподели състезателят по мотоциклетизъм Мартин Чой.

Предстои много дълъг сезон, предстоят 16 старта за мен. Имам и три състезания на Световния Ендуранс шампионат, които са по 24 часа, затова и толкова наблегнахме на физическата подготовка в последните месеци. Освен това съм в преговори с нов отбор за Световния Ендуранс шампионат, и съвсем скоро може да съм част от него, добави той.

Сбъднах мечтата си да карам в 24-те часа на Льо Ман, но това продължава да е една моя цел. Магията те кара да го искаш. Изпитваш себе си във всякакъв мащаб. Независимо на кое място се класирате, удовлетворението е невероятно, сподели Чой.

Вижте целия разговор във видеото.