България

Христо Иванов за коалиционната криза: Това не слага край на агонията. Важно е какво следва за България

От Николай Облаков Николай Облаков Редактор
Hristo Ivanov Db БГНЕС

Първи реакции след напускането на управляващата коалиция от страна на Слави Трифонов и обявеното намерение на "Продължаваме Промяната" да управляват като правителство на малцинството. От "Демократична България" разпространиха изказване на съпредседателя на коалицията Христо Иванов;

Това не слага край на агонията. Важно е какво следва за България

“Вероятно всеки е искал да сложи край на коалицията, но това не слага край на агонията. Защото това, което липсваше в изказването на г-н Трифонов, е какво следва оттук нататък за страната. Не за нас, не за един или друг, които сме участници в тази постоянна драма. Какво следва? Тласкаме България към избори, към хаос, към управление с плаващи мнозинства? Ако човек сериозно се отнася към това да представляваме хората, които са ни избрали, ние сме длъжни първо да си отговорим на този въпрос: „Какво следва оттук нататък?“ и като видим, че следва само още повече агония, да седнем на сериозен разговор.

Да, може би коалицията трябва да преосмисли много неща за това как работи. Мисля, че всички сме съгласни. Но твърдя, че нямаме право да тласкаме страната към още повече хаос. Надявам се и вярвам, че колегите от ИТН ще разберат, че не могат направят такава крачка и да се върнат на масата на разговори. Това е моят призив. Все още не е изтекло времето“.