Политика

„След ненужните избори“: ДПС със заявка за участие в управленско мнозинство (Допълнена)

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите, а изборният щаб остава в същия състав като на предходните избори. Това стана ясно след провеждането на първия Централен съвет на партията от 3 години насам.

По думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ предстоящите на 2 април избори са „поредните ненужни предсрочни избори“. Лидерът на движението посочи, че няма да има промяна на правилата за избор на народни представители на партията.

„Структурите на ДПС са в готовност за провеждането на изборите, надяваме се да получим необходимия резултат, така че това което не се случи в 48-то да се случи в 49-то Народно събрание – да съставим редовен кабинет и ДПС да е част от мнозинството, което ще излъчи този кабинет“, подчерта Карадайъ.

От думите му стана ясно още, че Делян Пеевски е решил да не се кандидатира отново за народен представител, въпреки номинациите, които е получил от структурите на ДПС по места.

„Въпреки че имаше номинации от почти всички избирателни райони, Делян Пеевски се отказа да бъде част от листите. Сега обаче ще настояваме той да не се отказва от това участие“, посочи Карадайъ, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на ДПС обвини бившия вътрешен министър Бойко Рашков, че е изпълнявал политически поръчки.

„Рашков нарушаваше закона, изпълняваше политически поръчки, така че сега искаме да призовем всички, които ще организират изборите да направят така, че всички избиратели да могат да упражнят избора си на глас и той да бъде честно и прозрачно отчетен“, коментира още Карадайъ.