Общество

Панаир на чудесата представя най-новите тенденции сред играчките

От Лора Карамфилова Лора Карамфилова Международен редактор

Панаирът на играчките в Нюрнберг е сред най-големите по рода си. Над 2000 производители от 70 страни участват в тазгодишното издание, като всеки се бори да спечели вниманието на потребителите.

Всяка играчка крие изненада, а старите настолни игри са станали дигитални. Компанията Rooom дава възможност на децата да изградят собствена виртуална реалност.

 

Ние създаваме място, в което можете да се потопите по напълно нов начин. Можете да изградите сами свой свят и да го направите какъвто си пожелаете. Можете да видите и усетите неща, които ги няма в реалния свят. Вашият свят може да бъде на истинско или на вълшебно място. Потребителите могат да се почувстват на границата на два свята.  

Фил Илнер, служител на компанията Rooom

Множество игри включват и добавена реалност, чрез която създават различни измислени и анимационни герои.

На панаира се връчват и специални награди за най-оригинални играчки в 7 различни категории.
11-годишната Тереза обръща внимание на една от игрите - модерна версия на старата игра на стъклени топчета.

 

Много е забавно! Другите игри с топчета са на земята, а това може да се постави на стъкло или рафтче. Има лепки, които залепват за гладки повърхности. Можеш да променяш пътя на топчето както си поиска.

Тереза

Сред останалите хитове са паяк, гонещ светлина от фенерче; куче-робот, което маха с опашка, щом го погалиш, и кола, движеща се с енергия от слънцето.

Организаторите очакват около 65 000 души да посетят изложението до 5 февруари.