Политика

Стоян Михалев, ДБ: БСП и ГЕРБ наказаха шефа на Сметната палата, защото отказа да участва в политическото нападение срещу "Демократична България"

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Вчера БСП и ГЕРБ наказаха шефа на Сметната палата и го отстраниха, защото не съучаства в политическото нападание срещу "Демократична България" със схемата с Nexo. Това заяви в студиото на "Добро утро, Европа" депутатът от ДБ Стоян Михалев.

"Ние направихме предварителна заявка публично. Никакви преговори с никой. Щяхме да поставим нашите приоритети и да видим кой ще ги подкрепи. Ако третият мандат беше даден на нас, Борисов трябваше да избира между служебен кабинет на президента, и служебен кабинет на парламента. Между неговото ново другарче Румен Радев и нас. Те играят от една година в абсолютен синхрон. От стиснатия юмрук и "мутри вън", вече интересите водят дотам те да играят заедно", добави той.

Заявката за Съдебна реформа на ГЕРБ е абсолютна проформа. Но те в момента ще потулят това с оправданието за живота на парламента, че той скоро ще приключи и няма да има време за такава, каза още Михалев. А относно евентуалното общо явяване на ДБ и ПП на предстоящите избори, коментарът му бе:

"Започваме широко обсъждане в различните партии, които участват в "Демократична България" за съвместно явяване с "Продължаваме промяната". Трябва да внимаваме за да не се окаже, че някои избиратели ще се почувстват разочаровани".

Целия разговор вижте във видеото.