Добро Утро, Европа

Антон Тонев, ПП: Със статията на "Ди Велт" стана ясно, че ние сме направили невъзможното

От Диана Радева Диана Радева Водещ

"Със статията на "Ди велт" стана ясно, че ние сме направили невъзможното - запазвайки вътрешна политическа стабилност и да се помогне на страна в нужда". Това заяви в студиото на "Добро утро, Европа" по Euronews Bulgaria депутатът от "Продължаваме промяната" Антон Тонев.

Той коментира и информацията, че ПП и "Демократична България" обмислят обединение за следващите избори: "Предстоят принципни разговори за коалиционно явяване с "Демократична България" на следващите предсрочни избори, но все още там няма яснота какво ще се случи. Едно такова обединение е много вероятно да ни направи първа политическа партия", каза Тонев.

"Напълно ненужно бе сменен председателят на Сметната палата. ГЕРБ и БСП реагираха абсолютно синхронно, естествено в компанията на ДПС. Те насочват вниманието на хората в един скандал като темата с Nexo, а с другата ръка правят такива неща като със Сметната палата. С такива политици се преговаря трудно. Затова не се включихме в разговорите вчера. Оказа се, че през 2020-та година правителството на Бойко Борисов е подписало меморандум по подобие на този, който Кирил Петков подписа с Gemcorp, но на никой не му е направило впечатление. Тази тема се развива единствено с цел предстоящите избори и дивиденти за тях", добави той.

Целия разговор вижте във видеото.