Европа

Кралски биограф: Мемоарите на принц Хари ще нанесат вреди на монархията

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Кралски биограф твърди, че мемоарите на принц Хари „Резервен“ нанасят тежък удар върху имиджа и стойността на британската монархия. Анджела Левин, журналист, коментатор и биограф, казва пред Euronews, че са разрушени онези връзки, които държат членовете в едно семейство заедно. Разкритията на принца могат да навредят необратимо на монархията.

Той отиде твърде далеч, наруши принципа „никога не се оплаквай, никога не обяснявай...“

Хари казва всички тези отвратителни, лични неща... Той е човек, който винаги се е грижил за собствения си личен живот, беше против вестниците, мразеше британската преса. Ще ги съди при най-малката възможност, ако мисли, че те започват да навлиза в нещо, което според него е лична територия. И все пак това, което казва за баща си, Уилям и себе си... мисля, че е абсолютно шокиращо.

Анджела Левин, кралски биограф

Независимо дали кралското семейство е добро или лошо, дали хората го харесват или не, ние всички имаме семейства и неговият начин да се справя със собственото си семейство е шокиращ.

Нито бащата на Хари, крал Чарлз III, нито брат му принц Уилям са коментирали разкритията в „Резервен“.Но по-малкият син на краля има още какво да каже с поредица телевизионни интервюта, планирани за следващите седмици.