Спорт

Лудогорец продаде Сисиньо

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант

Лудогорец обяви, че се разделя с един от най-опитните си футболисти Сисиньо. Бразилският защитник ще играе в родината си за Баия.

"В Лудогорец прекарах най-хубавите си години. Оставям много приятели в Разград. Малко съм тъжен, но така е във футбола и спорта. Не си тръгвам завинаги. Ще се видим отново", заяви 34-годишният Сисиньо.

Десният бек е седемкратен шампион на България и четирикратен носител на Суперкупата. Той има 245 мача, шест гола и 24 асистенции за Лудогорец във всички турнири. След като получи български паспорт, Сисиньо изигра седем двубоя за националния отбор.

"Сисиньо, благодарим ти за всичко, което направи за Лудогорец. Благодарим ти за емоциите по стадионите в България и Европа. Благодарим ти за незабравимите вечери и безсънни нощи. Завинаги оставаш в сърцата ни. Казваме ти довиждане, но не и сбогом. Защото вратите на Лудогорец винаги ще са широко отворени за теб", , написаха шампионите в сайта си.

Информация за стойността на преминаването на Сисиньо в Баия не се посочва. Специализираният transfermarkt.com оценява правата на бразилеца на 300 хил. евро.

Още спортни новини вижте във видеото.