Политика

Гюнер Тахир: Имам информация, че Доган е напуснал България в посока Русия

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Двете фракции на ДПС взаимно ще си попречат да се регистрират за предсрочния вот на 27 октомври.

Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ бившият заместник-председател на ДПС и настоящ лидер на партия Национално движение за права и свободи (НДПС) Гюнер Тахир.

„Ако някой наистина се чувства депесар, то трябва да се яви единствено чрез партията, която ще се яви самостоятелно, това е НДПС“, посочи Тахир и добави, че утре партията ще се регистрира за вота.

„Като погледнах състава на 22-те районни избирателни комисии, които вече са утвърдени от Централната избирателна комисия, виждам, че надделява фракцията около Доган“, коментира Тахир.

Той е получил информация, че Ахмед Доган е напуснал страната.

Аз лично не бих се изненадал, ако наистина през Черно море е отишъл до Русия, временно. Имам някаква информация, щом го казвам.

Гюнер Тахир, лидер на НДПС

„Той не може да напусне в посока юг, защото не е желан в Турция. Най-естественото място, ако е в чужбина, е да е в Русия“, допълни лидерът на НДПС.

Той не вярва, че Делян Пеевски искрено изповядва евроатлантически ценности.

Според бившия зам.-председател на ДПС и двете враждуващи фракции в Движението ще влязат в парламента.

„Аз първоначално смятах, че разпределението на гласовете ще бъде в пропорция 60 на 40 процента в полза на хората около Доган, но като гледам как работи фракцията ДПС – Ново начало, смятам, че биха могли да изравнят силите“, каза още Тахир.

 

Целия разговор вижте във видеото.